Aanplant nieuwe hagen en singels in het najaar 2020 van start!

In het kader van onze visie voor een Levend Land Goed zijn we dit najaar toe aan de aanplant van nieuwe struweelhagen en singels op het land naast de Meander, dat aan familie Holtslag van Bio-Boerderij de Kruytbosch verpacht wordt. Deze nieuwe weide is deels omzoomd met bomen en om het natuur-inclusieve karakter van het land te versterken, voegen we de nieuwe beplanting toe.

De gelden voor de aanplant zijn beschikbaar gesteld door de gemeente Brummen. Met deze subsidie hebben we biologisch plantmateriaal uitgezocht. We kozen voor een rijke samenstelling van verschillende inheemse soorten waaronder een aantal vruchtdragende bomen en struiken. Zo krijgen de hagen naast een ecologische kwaliteit ook een bescheiden oogstfunctie voor mens en dier.

In het voorjaar van 2020 kon de uitvoering helaas niet doorgaan, maar in het najaar gaan we een nieuwe serie plantdagen plannen. Wil je meedoen? Geef je dan op via het onderstaande email adres.

We plannen de aanplant in een drietal dagen, waarbij je als vrijwilliger kunt opgeven. Liefst voor een halve dag, of voor meerdere halve dagen. We zoeken per halve dag ongeveer zeven vrijwilligers. Voor koffie en thee wordt gezorgd en tijdens de lunch is er een soep. In de zomer volgt meer informatie.