Geldleners

Waarom steunt u Stichting het Anker?

Drie kapitaalverschaffers aan het woord:

Ik steun het Anker en daarmee Vof de Meander, omdat zij groente en fruit produceren op een verantwoorde en duurzame manier. De voedselproductie vindt plaats zonder schadelijke bestrijdingsmiddelen, zonder de grond uit te putten en door organisch afval te recyclen tot vruchtbare compost.
Waarom moet de Meander gesteund worden? Het bedrijf is kleinschalig en arbeidsintensief. Sommige spelregels zijn kostenverhogend. Bedrijven als de Meander maken geen kans in de wedstrijd om de laagste kosten en de grootste winstmarge. Maar bedrijven als de Meander zijn onze enige kans op een verantwoorde en duurzame productie van gezond voedsel in de toekomst.

Eimert van Herwijnen, ingenieur


Op het raam van een Brummense supermarkt staat dat de groenten van boeren uit de omgeving komen. Ik geloof daar niks van. Onze groenten betrekken wij al jaren van De Meander.
Nog mooier werd het toen het land en de gebouwen van De Meander voor een schappelijke prijs te koop kwamen. Doelloos groeien van de economie is zinloos, wij waren zover dat het anders moest en konden bijdragen in de vorm van obligaties. Een aanzienlijk deel van ons spaargeld ging naar Stichting Het Anker. Sympathiek en bovendien smakelijk.
Groenten die ik ‘s middags haal groeien nog in de ochtend, zijn lang houdbaar en smaken naar groente. Zo hoort het! Soms wandel ik in de tuin en zie hoe de ontwikkelingen verder gaan. Hoe Ruben en Lea met nieuwe ideeën enthousiast en moedig aan het werk zijn gegaan. En er voor zorgen dat De Meander blijft.
Stiekem waan ik me een feodale grootgrondbezitter. Laat het bij waan blijven. Zo hoog is de rente van de obligaties niet. Maar het geluk onmeetbaar.

Peer Mijland, kunstenaar


Sinds onze komst naar Brummen in 1989 zijn we (gezin met 3 kinderen), naar de Meander gegaan.
Natuurlijk in de eerste plaats voor de bio groenten en de eieren, die altijd van uitstekende kwaliteit zijn
Met Marrie heb ik in de winkel vele uren gefilosofeerd over van alles en nog wat en over ons eigen
leven, met veel raakvlakken. Henk kwam altijd aan met koffie of thee voor Marrie en ook met hem zijn verhalen gedeeld en altijd was er naast het filosoferen, charisma en een lach.
Ik heb hun kinderen zien opgroeien, de jaargetijden meegemaakt, het echte leven meegemaakt.
Veel mensen die ik ken kom ik er tegen, vertrouwde gezichten , naast vele nieuwe natuurlijk.
Kortom, voor mij is het gewoonweg gezellig en vertrouwd en waar.
Als mijn kleinkinderen er zijn, gaan we altijd even naar de Meander, Marrie gedag zeggen en de
kippen een bakje graan geven. Ook krijgen ze altijd een lekker appeltje.
Het biologische en alles er rondom, het natuurlijke leven, verbindt mij met de Meander.

Ria Ossewaarde, pedagogisch medewerker.


Heb je interesse om je geld over te hevelen van een bank naar Stichting het Anker? Of zoek je een goed doel voor een verjaardag, jubileum of nalatenschap? Of wil je enkele vierkante meters biologische grond vrijkopen?
Neem vrijblijvend contact op met Eveliene Kuipers  0575 – 567500 (na 20.00).