Open dag op de Meander

Wees welkom op de Open Dag op zaterdagmiddag 13 april! Ontmoet de boeren, wandel over de tuinderij en door het biodiverse landschap, luister naar muziek, met hapjes en drankjes en spelletjes voor jong en oud. De tuinders zullen rondleidingen geven over het land, door de kas en over het land van Stichting het Anker.

De Meander is de op-twee-na oudste biologisch-dynamische boerderij van Nederland en de oudste biologisch-dynamische tuinderij van Gelderland. Al vanaf 1949 wordt hier gedacht en gewerkt aan gezonde voeding, en vooral lekker en vers. Inmiddels zit er al de 3de generatie tuinders met groene genen en groene vingers. Juist de biologische landbouw ontwikkelt snel: de aanaarder en rotorkopeg zijn al een poosje in gebruik, maar nieuwer zijn de vingerwieders, kevermeppers en tomatentouwopknopers. Nieuwsgierig geworden? De tuinders vertellen graag over de innovaties! En hoe dat de teelten van wel 80 verschillende gewassen makkelijker maakt.
De Meander pacht de grond van Stichting Het Anker. De grond is gekocht met geld geleend van klanten, vrienden en dorpsbewoners. Die krijgen rente die wordt betaald uit de pacht. Zo kunnen de tuinders met minder kosten produceren. Het bestuur van Stichting Het Anker zullen ook aanwezig zijn.

Het programma is als volgt:

12:00 inloop

12:15 opening

13:00 rondleiding ronde 1

15:00 rondleiding ronde 2

16:00 afsluiting

Namens het Meanderteam en Stichting het Anker: heel graag tot dan!

PS. Kom vooral op de fiets! Er is geen parkeergelegenheid op het erf. De dichtstbijzijnde parkeergelegenheid is op de hoek Zutphensestraat en Mercuriusweg op 200 m lopen.